For an optimal and fluid navigation, please download the latest version of one of these browsers: Chrome, Safari, Firefox or Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Log in Join the club

Lupii Dacilor - Trofeul Muscelului

19 July 2014 11:00 Campulung, Campulung Muscel
Entries are closed Results and Media
Sus
Foto teaser
Top News
Event details
Date
19.07.2014
Discipline
MTB (XCM)
Onspot registration
Yes
Start
11:00
Starting point
Primaria Campulung
Race pack pick-up
Locatia va fi anuntata in curand.
Organizer
Razvan Juganaru
razvan.juganaru@yahoo.com
Participation package
The participation package will be updated closer to the entries start date.
Event services
  • Route marking
  • Electronic Chip timing
  • Emergency support
  • Feed stations
  • Mechanical support
  • Bike wash facilities
  • Event photography
  • Shelter tent
Rule book Download PDF
Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

 

route

Partea de N-E a judetului Arges se caracterizeaza printr-un relief aparte: munti, dealuri si podisuri cu peisaje deosebite.

Startul festiv al competitiei Trofeul Muscelului va avea loc in fata Primariei Campulung, fiind orientat catre sud. Se va pleca catre bulevardul Pardon, pana in dreptul Bisericii Domneasca. De aici, traseul pleaca spre nord, pe strada Negru Voda, catre Voinesti. Din Satul Voinesti, traseul se continua cu prelungirea culmii Muntelui Stramtu, traversand  punctele Poiana Fantanii (alt. 970 metri) si Poiana Fetii (alt. 1074 metri).

In aproape orice locatie situata pe urcarea catre Muntele Stramtu exista puncte de belvedere catre zona depresionara a Campulungului si catre celebrele muscele specifice partii de nord a Judetului Arges.

Cele mai spectaculoase puncte ale traseului sunt in punctele de maxima altitudine ale traseului lung, respectiv Varful Stramtu si Varful Lalu. Din aceste locatii se pot observa masivele muntoase din zona: Muntii Iezer-Papusa, Muntii Piatra Craiului, Muntii Bucegi, Muntii Leaota, Culoarul Rucar-Bran si Pasul Giuvala si, in zilele fara ceata, Muntii Cozia.

Tura scurta a fost gandita astfel incat sa fie parcursa si de catre o persoana care nu exceleaza la capitolul abilitati tehnice. In cea mai mare parte, traseul urmeaza drumuri forestiere si poteci largi fara obstacole majore ce strabat pantele inferioare ale Muntelui Stramtu si Culmea Magurii. Cu toate acestea, nu se poate spune ca este un traseu excesiv de usor de parcurs, diferenta pozitiva de nivel tinzand catre 800 de metri iar punctul de maxima altitudine atingand 1.074 de metri.

Distance
31 km
Elevation difference
+/- 750 m
Difficulty
3/5
Download map
JPG   |    -    |    -
Gold Badge
Maximum 02h 10m
Silver Badge
Between 02h 10m and 02h 40m
Bronze Badge
More than 02h 40m.
Click to activate

Traseul turei lungi coincide in partea de start/ finish cu cel al turei scurte. Insa, avand in vedere ca a fost conceput pentru persoane cu mai multa experienta, a fost introdusa catararea din Satul Namaiesti pana in Muntele Stramtu, ajungandu-se la o altitudine ce depaseste 1300 de metri. In continuare va fi parcursa Culmea Magura si zona de tranzitie de la marginea Comunei Bughea de Jos. Cireasa de pe tortul turei lungi urmeaza d-abia acum, pe dealul Ciocanu. Aici vom avea o succesiune de urcari relativ lejere si scurte urmate de single trail-uri special amenajate pentru mountain bike.

Distance
62 km
Elevation difference
+/- 2160 m
Difficulty
4/5
Download map
JPG   |    -    |    -
Gold Badge
Maximum 04h 30m
Silver Badge
Between 04h 30m and 05h 10m
Bronze Badge
More than 05h 10m.
Click to activate

 

Results – Photos – Video

Race results can be accessed below.
Once the pop-up opens, select the desired race from the drop-down menu. Points won by riders will be considered in the Riders Club rankings at the next recalculation (each start of the week).

View results
View performance points results
 

schedule

The schedule will be updated closer to the event day.
   

prizes

Prizes will be updated closer to the event day.
 

history

2013 13 Jul 2014 19 Jul 2015 18 Jul
2016 16 Jul 2017 16 Jul 2018 15 Jul
2019 30 Jun 2021 03 Oct 2022 25 Sep
2023 24 Sep 2024 22 Sep