Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club

Despre Riders Club

Intrebari Frecvente

Despre Cont/ Profil personal

Trebuie sa imi fac cont pe site pentru a participa la un eveniment Riders Club?

Da. Pentru a participa la evenimentele Riders Club trebuie sa ai un cont valid in sistem, inscrierea utilizand obligatoriu platforma online. Chiar daca te inscrii la fata locului, ti se va crea pe loc mai intai un cont online, apoi ti se va atribui numarul de concurs.

Cum imi fac un cont Riders Club?

Click aici pentru a accesa formularul de creare a unui cont gratuit. Completeaza toate campurile si valideaza contul cu ajutorul link-ului pe care ti-l trimitem pe e-mail cand inchei procedura de creare a contului (verifica si folderul SPAM). Daca nu ai primit e-mail-ul care contine link-ul de validare contacteaza-ne la adresa ridersclub@mpg.com.ro.

Cum pot modifica datele din contul personal?

Pentru orice interventie asupra datelor personale trebuie sa te autentifici pe site, apoi sa dai click pe numele tau (dreapta sus) si sa selectezi din meniu Administrare profil. Dupa ce ai operat modificarile dorite, apasa Salveaza modificarile.

Am deja un cont Riders Club, dar mi-am uitat userul/parola. Cum procedez?

Acceseaza modulul Autentificare, apoi optiunea Ai uitat parola?. Introdu emailul utilizat pentru accesarea contului, apoi apasa RESETEAZA PAROLA. Urmeaza instructiunile primite pe email pentru a-ti reseta parola.

Daca s-a incheiat anul, trebuie sa ma inscriu din nou in sistem?

Nu. Odata creat, contul isi prelungeste valabilitatea si in sezoanele urmatoare.

Ce sunt nivelurile de abilitate?

Sunt repere de impartire a riderilor in functie de experienta si calitati fizice. Nivelurile fac intrecerile mai palpitante, mai echilibrate si mai frumoase.

Cum imi aleg nivelul de abilitate?

Daca esti incepator si iesi foarte rar cu bicicleta, ti se potriveste nivelul 4.
Daca iesi cel mult saptamanal cu bicicleta si ai participat deja la cateva evenimente pentru amatori, fara a avea rezultate deosebite, te poti inscrie la nivelul 3.
Daca ai participat la mai multe curse de ciclism amator si esti obisnuit cu trasee de dificultate si lungime mari, fara a fi insa sportiv de performanta si fara a-ti castiga existenta din participarea la evenimente sportive, in special de ciclism, ar trebui sa-ti alegi nivelul 2.
Daca te antrenezi aproape zilnic, esti constient ca ai ajuns la un nivel competitiv foarte ridicat si participi la curse de ciclism din calendarele nationale si internationale, atunci trebuie sa concurezi la nivelul 1. Nivelul 1 (Elite) este obligatoriu pentru sportivii licentiati la federatiile nationale la nivelul pro / elite, respectiv pentru sportivii care au legitimatii UCI. Acesta este si nivelul la care sunt oferite cele mai consistente premii.

Cum imi schimb nivelul de abilitate?

In cazul in care ajungi la concluzia ca te-ai autoevaluat gresit, poti transmite un email la adresa ridersclub@mpg.com.ro, cu solicitarea de modificare a nivelului, incluzand si argumentele acestei cereri. Noi iti vom analiza cererea si iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Care sunt beneficiile mele ca membru Riders Club?

In calitate de membru in Riders Club ai numeroase avantaje, intre care se numara accesul la: evenimente de ciclism dedicate in special amatorilor, organizate in unele dintre cele mai frumoase zone din tara, o comunitate de oameni reuniti prin pasiunea pentru ciclism, miscare in aer liber si o viata echilibrata, o platforma online complexa, un cont personal online, statistici si clasamente elocvente etc.

Despre Evenimente

Cum aflu care sunt evenimentele urmatoare?

Pentru a vizualiza urmatoarele evenimente din calendarul Riders Club, acceseaza sectiunea Evenimente din meniul principal, si deruleaza pagina pana la sectiunea Calendar de Evenimente.

Cum se face cronometrarea?

Evenimentele sunt cronometrate pe baza principiului GUNTIME (ceasul porneste pentru toti participantii care iau startul intr-un val in momentul in care se striga start) sau CHIPTIME (timpul porneste pentru fiecare participant in momentul trecerii peste covorul de start). Modalitatea de cronometrare este indicata separat, pentru fiecare eveniment in parte.

Cum gasesc pozele de la eveniment?

Imaginile foto si video de la evenimentele Riders Club pot fi vizualizate accesand galeriile corespunzatoare prezente pe pagina de FACEBOOK a sistemului.

Care sunt beneficiile mele la un eveniment?

Experienta la evenimentele Riders Club iti ofera numeroase avantaje:
- Faci miscare in mijlocul naturii
- Descoperi trasee noi si zone neexplorate din cele mai frumoase paduri si regiuni montane din Romania
- Beneficiezi de un mediu organizat, de asistenta medicala si de urgenta din partea organizatorilor, in caz ca se intampla ceva neprevazut. Cunosti oameni care impartasesc aceeasi pasiune pentru MTB
- Poti petrece o zi frumoasa impreuna cu familia sau prietenii etc.
- si... esti mai fericit!

Despre inscrierea la un eveniment

Cum ma inscriu intr-un eveniment?

Te poti inscrie in evenimente pe baza de rezervare online. Suma platita va fi cea corespunzatoare zilei in care se face plata. Exceptie fac posesorii de abonamente. In cazul lor, suma platita va fi pretul fix asigurat de abonament (o unitate din pack), indiferent de momentul confirmarii inscrierii. Pentru rezervare/ inscriere acceseaza modulul Evenimente, selecteaza din lista evenimentul dorit si apasa butonul de inscriere.

Cu cine ma intrec pe traseu?

Organizatorii pot sa aleaga sa combine nivelurile si categoriile de varsta pe un traseu, insa intotdeauna vei vedea cu cine te vei intrece in momentul in care realizezi inscrierea in eveniment.

Pot participa la eveniment fara sa ma inscriu intr-o cursa?

Nu. Participarea la un eveniment presupune, in prealabil, inregistrarea in sistem, apoi inscrierea intr-o cursa si plata taxei de participare. Odata indeplinite aceste formalitati vei primi pachetul de eveniment si numarul cu chip, pentru a putea participa.

Mi-am rezervat locul la un eveniment Riders Club. Cum imi modific rezervarea?

Odata realizata, o rezervare nu mai poate fi modificata. Daca doresti sa adaugi rezervarii tale produse optionale (ex: transport dus-intors la eveniment) ne poti contacta la adresa ridersclub@mpg.com.ro.

Cum pot plati inscrierea in competitie?

Plata inscrierii se poate face online prin PayU, prin transfer bancar (doar la cerere), sau cash (NU este disponibila in acest moment). In anumite cazuri, plata poate fi realizata la fata locului, in ziua evenimentului, conform programului afisat pe pagina fiecarui eveniment in parte.

Copiii pot participa la evenimentele Riders Club?

Da. Copiii cu varsta de peste 5 ani pot lua startul in cursele Riders Club. Recomandam ca acestia sa mearga intotdeauna insotiti.

Ce este pachetul de eveniment?

Reprezinta unul din beneficiile oferite de organizatori, el incluzand: numarul de eveniment, chip de cronometrare, informatii (pe diverse suporturi) si alte materiale oferite de sponsori sau organizatori. De la caz la caz, pachetul de eveniment poate contine tricou personalizat, catering si altele. Continutul pachetului este disponibil pe pagina fiecarui eveniment, inainte de startul inscrierilor.

Despre rezultate si clasamente

Ce este clasamentul de performanta?

Este clasamentul care are rolul de a ordona riderii inscrisi in sistem in functie de valoare si performanta, luand in calcul activitatea acestora din ultimele 52 de saptamani calendaristice. Dedicat persoanelor competitive, clasamentul de performanta are obiectivul de a indica cu o precizie cat mai exacta valoarea riderilor care participa la evenimentele Riders Club.

Ce este clasamentul de activitate?

Este clasamentul care are rolul de a inregistra si ordona activitatea riderilor inscrisi in sistemul Riders Club, de la inceputul sistemului pana in saptamana curenta. Clasamentul de activitate este dedicat in special celor care participa la evenimente din placere.

Cum este calculata pozitia mea, respectiv punctele, in clasamentul de performanta?

Punctele din clasamentul de performanta reprezinta media dintre cele mai bune 4 Punctaje de Performanta (puncte primite in urma participarii in cursele Riders Club) inregistrate in ultimile 52 de saptamani. Daca ai participat la mai putin de 4 evenimente, atunci evenimentele lipsa (la care nu ai acumulat puncte) pana la completarea numarului de 4, se completeaza cu cate 600 de puncte de performanta.

Cum se acorda badge-urile pentru clasamentul de activitate pentru un eveniment?

Fiecare finisher din cursele Riders Club (curse de performanta sau de agrement) va fi premiat cu un badge de participare. Badge-ul are diverse valori, in functie de timpul pe care l-ai obtinut pe traseul pe care ai participat, indiferent de alte criterii. Fiecare traseu are disponibile 3 tipuri de badge-uri: Bronze, Silver si Gold.

De ce nu imi apar toate rezultatele in clasamentul de performanta?

Deoarece in acest clasament se face media dintre cele mai bune 4 Punctaje de Performanta inregistrate in ultimile 52 de saptamani.

Cum este ca calculata pozitia mea, respectiv punctele, in clasamentul de activitate?

La alcatuirea acestui clasament ti se ia in considerare timpul inregistrat in Cursele de Eveniment si evidentiat sub forma de badge-uri. Acest tip de clasament calculeaza toata activitatea ta de la lansarea clasamentului, indiferent de sex, categorie de varsta sau nivel si esti comparat cu ceilalti rideri, prin prisma punctelor de activitate. Badge-urile se cumuleaza si au urmatoarele valori: Bronze = 1 puncte, Silver = 2 puncte, Gold = 3 puncte.

Cum se acorda punctele pentru clasamentul de performanta pentru un eveniment?

Pe scurt, sistemul de calcul al Punctelor de Performanta pentru un eveniment ia in considerare concurenta pe care ai avut-o la nivelul tau si pe traseul pe care ai participat. Pentru a-ti imbunatati clasarea din clasamentul de perfromanta este suficient sa invingi in evenimentele la care participi rideri mai bine clasati decat tine, de la acelasi nivel. Cu alte cuvinte, fiecare cursa este tratata in particular iar punctele de performanta pe care le poti castiga depind de locul pe care te clasezi si de valoarea riderilor cu care te intreci.
In ceea ce priveste calculul matematic al Punctelor de Performanta pentru un eveniment, acesta se bazeaza pe 3 elemente importante: calitatea cursei (data de media punctelor din clasamentul general ai celor mai buni 5 rideri din primii 10 de la nivelul tau, inmultita cu 90%), puncte per loc (punctele alocate la diferenta de 1 loc) si puncte de performanta (calculate pentru fiecare loc in parte, pe baza calitatii cursei si a punctelor per loc).