For an optimal and fluid navigation, please download the latest version of one of these browsers: Chrome, Safari, Firefox or Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Log in Join the club

Ziua B

12 April 2014 11:00 Bucuresti, Padurea Pantelimon - Cernica
Entries are closed Results and Media
Sus

Epic. Asa se scrie povestea primului maraton al anului. Dupa o introducere scurta intri abrupt in intriga si plonjezi in verdele crud, primavaratic al Padurii Cernica. Aerul curat iti umple plamanii, muschii ce au tanjit o iarna intreaga dupa miscare incep sa se incordeze recunoscatori si aventura te arunca in mijlocul unui decor impresionant: 4 paduri, 12 kilometri de carari care te poarta pe langa 5 lacuri si o alternanta de drumuri deschise si single-track-uri tehnice. Toate te duc spre punctul culminant al povestii, care, pentru cei norocosi, poate fi descoperirea coarnelor pe care cerbii din Padurea Cernica le aduc in fiecare an ofranda primaverii. La final, suspansul locului din clasament este risipit rapid de euforia de a fi trait, alaturi de oameni frumosi, o poveste de povestit si repovestit in mijlocul naturii.

 

Foto teaser
Top News
Event details
Date
12.04.2014
Discipline
MTB (XCM)
Onspot registration
No
Start
11:00
Starting point
Centrul Expozitional Exporom
Race pack pick-up
Locatia va fi anuntata in curand.
Organizer
MPG
ridersclub@mpg.com.ro
Participation package
The participation package will be updated closer to the entries start date.
Event services
 • Route marking
 • Electronic Chip timing
 • Emergency support
 • Feed stations
 • Mechanical support
 • Bike wash facilities
 • Event photography
 • Baggage and changing facilities
 • Massage
 • Shelter tent
 • Playground
Rule book Download PDF
Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

 

route

Mai putin strabatuta de pasionatii sportului cu pedale, Padurea Pantelimon/Cernica ofera o iesire perfecta in natura, la doar cativa kilometri de Bucuresti. Padurea are o varietate bogata de poteci si drumuri cu grad de dificultate care alterneaza de la usor la mediu si poate fi abordata atat de cei experimentati cat si de cei ce acum invata tainele acestui sport. Competitia de pe 12 aprilie va avea trei trasee diferite, fiecare pentru un alt nivel de pregatire. Toate cele trei trasee vor strabate atat drumuri largi, cat si poteci inguste, iar cei ce se vor aventura in concurs vor avea parte de privelisti minunate, mai ales pe malurile lacului Branesti, dar si pe marginea laculului din interiorul Padurii Cernica. Traseul Scurt va fi o cursa usoara ce se va desfasura in mare parte pe drumuri late, fara grad de dificultate ridicat, numai bun de strabatut de catre copii. Atat traseul Epic cat si cel Standard vor imbina portiunile de drum lat si "de fuga", din interiorul padurilor, dar si din campurile din apropiere, cu single-trackurile inguste si tehnice de pe marginea lacurilor. Ziua B va oferi o experienta unica si relaxanta in mijlocul naturii, atat pentru incepatori si copii, cat si pentru avansati. Traseele vor fi asistate de ATV-uri, iar plutonul de participanti va fi deschis si inchis de un motociclist. Participantii vor fi asistati pe teren de arbitri si aproximativ 60 de voluntari ce vor deservi 4 puncte de alimentare si 3 puncte de salvare mobila.

Traseu destinat in principal curselor competitive pentru copiii sub 14 ani. Fiecare copil poate participa numai insotit de un adult, al carui timp nu conteaza la intocmirea clasamentului probei, fiind luat in considerare numai in clasamentul de activitate. Copiii si insotitorii trebuie sa aiba cont Riders Club si sa se inscrie separat in eveniment. Oricine altcineva poate participa pe acest traseu numai la cursa de agrement.

Traseul beneficiaza de 3 check-point-uri,  1 punct de alimentare, 11 puncte intermediare, 2 puncte de asistenta de urgenta si 2 puncte cu trusa tehnica BikeXpert.

Traseul initial (20 km) nu a mai fost parcurs de rideri. Toti cei inscrisi au fost directionati pe traseul Standard de 27 Km.

Distance
27 km
Elevation difference
+/- 10 m
Difficulty
1/5
Download map
JPG   |    -    |    -
Gold Badge
Maximum 03h 30m
Silver Badge
Between 03h 30m and 04h 30m
Bronze Badge
More than 04h 30m.
Click to activate

In functie de nivelul de abilitate, pe acest traseu sunt organizate: pentru nivelurile 4 si 3 - cursa competitiva pe nivel (M si F), cu podiumuri pe 5 categorii de varsta (14-19 ani, 20-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, peste 50 de ani); pentru nivelul 2 - cursa competitiva de tip open (M si F).

Traseul beneficiaza de 5 check-point-uri,  2 puncte de alimentare, 16 puncte intermediare, 4 puncte de asistenta de urgenta si 2 puncte cu trusa tehnica BikeXpert.

Traseul initial (32 km) a fost modificat din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Distanta parcursa de rideri in ziua evenimentului a fost de 27 Km.

Distance
27 km
Elevation difference
+/- 20 m
Difficulty
2/5
Download map
JPG   |    -    |    -
Gold Badge
Maximum 03h 15m
Silver Badge
Between 03h 15m and 04h 10m
Bronze Badge
More than 04h 10m.
Click to activate

In functie de nivelul de abilitate, pe acest traseu sunt organizate: pentru nivelurile 4 si 3 - cursa competitiva pe fiecare nivel, de tip open (M si F); pentru nivelul 2 – cursa competitiva (M si F), cu podiumuri pe 5 categorii de varsta (14-19 ani, 20-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, peste 50 de ani); pentru nivelul 1 - cursa competitiva (M si F), cu podiumuri pe 2 categorii de varsta (14-19 ani si peste 20 de ani).

Traseul beneficiaza de 8 check-point-uri,  4 puncte de alimentare, 27 puncte intermediare, 6 puncte de asistenta de urgenta si 2 puncte cu trusa tehnica BikeXpert.

Traseul initial (65 km) a fost modificat din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Distanta parcursa de rideri in ziua evenimentului a fost de 41 Km.

Distance
41 km
Elevation difference
+/- 90 m
Difficulty
3/5
Download map
JPG   |    -    |    -
Gold Badge
Maximum 03h 45m
Silver Badge
Between 03h 45m and 04h 30m
Bronze Badge
More than 04h 30m.
Click to activate

 

Results – Photos – Video

Race results can be accessed below.
Once the pop-up opens, select the desired race from the drop-down menu. Points won by riders will be considered in the Riders Club rankings at the next recalculation (each start of the week).

View results
View performance points results
 

schedule

The schedule will be updated closer to the event day.
   

prizes

Prizes will be updated closer to the event day.
 

history

2013 28 Apr 2014 12 Apr 2015 18 Apr
2016 16 Apr 2017 06 Aug 2018 05 May
2019 07 Apr 2020 12 Apr 2022 09 Apr
2023 23 Apr 2024 06 Apr