Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club

Bucovina MTB Maraton

23 August 2014 10:00 Gura Humorului, Suceava
Inscrierile s-au inchis Rezultate si Media
Sus

Aventura in Bucovina

Una din cele mai pitoresti regiuni din Romania, tinutul locuit candva de zimbri, Bucovina pastreaza inca puritatea si farmecul unei naturi putin atinse de om. Drumurile dacilor liberi, ale razesilor si ostasilor, continua sa fie folosite de localnici si de iubitorii de natura la picior si, de mai putina vreme, pe doua roti.

 

Bucovina MTB Maraton, propus de Bucovina Outdoor pentru evenimentul din 23 august 2014, are ca punct de plecare baza partiei Soimul. Traseul atinge puncte de belvedere, parcurge locuri pitoresti, urmeaza crestele obcinilor care marginesc depresiunea Humor, sau albiile principalelor cursuri de apa ale zonei: raul Moldova si paraiele Voronet si Humor. Punctele de belvedere ofera perspective asupra zonei, cu versanti impaduriti si pasuni, a vailor si asezarilor bucovinene.

 

Pot fi parcurse localitatile Manastirea Humorului, Voronet, unde se afla cunoscutele lacasuri de cult ce fac parte din ansamblul bucovinean, Gura Humorului – cu o baza sportiva si de agrement incluzand o partie de schi, piscina, un parc de aventura si o sala de sport, oferind posibilitatea practicarii tirului cu arcul, tenisului etc. Tot in parcul Arinis se afla Piatra Pinului, rezervatie geologica, suport pentru numeroase fosile, printre care Palegrhynchus humorensis, unicat. In aceeasi zona au fost descoperite si fragmente de schelet de mamut. De asemenea, se parcurge si satul Plesa, sat de polonezi care isi pastreaza traditiile si formeaza o comunitate aparte.

Traseele de 53 km, 28 km si 17 km sunt impartite pe categorii de dificultate, Epic, Standard si Family, fiind concepute pentru copii, amatori si sportivi de performanta, astfel incat toti concurentii sa poata gusta din plin frumusetile mai putin cunoscute ale Bucovinei.

 

Prezentare foto
Promo video indisponibil

 

Detalii eveniment
Data
23.08.2014
Disciplina
MTB (XCM)
Inscrieri in ziua ev.
Da
Start
10:00
Punct de plecare
Baza partiei Soimul
Ridicare pachet de concurs
Baza partiei Soimul, Gura Humorului, in data de 22.08 intre orele 16:00 si 20:00 si in data de 23.08 intre orele 08:00 si 9:30
Organizator
Bucovina Outdoor
bukovina.marathon@gmail.com
Pachet competitional
Numar de eveniment & soricei de prindere Cip unic de cronometrare Tricou Portie de fasole cu ciolan Intrare strand Arinis Urcare telescaun Serviciile evenimentului, detaliate mai jos
Servicii eveniment
 • Marcaj traseu
 • Cronometrare cu cip
 • Interventie de urgenta
 • Puncte de alimentare
 • Asistenta mecanica
 • Spalare biciclete
 • Foto eveniment
 • Cort adapostire
Regulament general Descarca PDF

 

traseu

Punctul de plecare al itinerariului este acelasi - baza partiei Soimul. Se merge in amontele raului Moldova si se continua pe drum judetean, spre Manastirea Voronet, prin satul cu acelasi nume. Intoarcerea se face pe un drum de macadam, urmandu-se paraul Voronet. Traseu destinat curselor competitive pentru copiii sub 14 ani. Fiecare copil poate participa numai insotit de un adult, al carui timp nu conteaza la intocmirea clasamentului probei. Doar copiii trebuie sa aiba cont Riders Club si sa se inscrie in eveniment, adultii avand doar calitatea de insotitor, fara a plati taxa de inscriere si fara a primi numar cu cip de cronometrare. 
Pachetul de start poate fi ridicat doar de catre adult.
 
Marcaj: banda alb-rosu si vopsea de culoare portocalie
Distanta
17 km
Diferenta de altitudine
+/- 170 m
Dificultate
2/5
Descarca harta
-    |    -
Gold Badge
Maxim 01h 30m
Silver Badge
Intre 01h 30m si 02h 00m
Bronze Badge
Peste 02h 00m
Click pentru activare
Startul traseului este tot la baza partiei Soimul, cursa continuand in amonte, traversand apoi raul Moldova si intrand in Obcina Mare. Apoi coboara spre Cotul Buhii, urmeaza, tot in amonte, raul Moldova si urca pe Drumul Sondelor, portiune comuna cu traseul lung pana in Manastirea Humorului. Urmeaza o sectiune de recuperare pe digul paraului Humor si parcul Arinis pentru sprintul final, incheiat la baza partiei Soimul.
 
Marcaj: banda alb-rosu si vopsea de culoare portocalie
Punct de alimentare: km 13
Distanta
28 km
Diferenta de altitudine
+/- 760 m
Dificultate
3/5
Descarca harta
-    |    -
Gold Badge
Maxim 02h 32m
Silver Badge
Intre 02h 32m si 03h 22m
Bronze Badge
Peste 03h 22m
Click pentru activare
Dupa startul de la baza partiei Soimul, se merge in amontele raului Moldova, care se traverseaza. Un prim obiectiv pe harta traseului, varful Toaca, situat in Obcina Mare, constituie un punct de belvedere asupra orasului si a imprejurimilor. Se continua pe culmea Obcinii Mari, se trece pe langa Pietrele Doamnei, apoi se ajunge in comuna Manastirea Humorului, itinerariul traversand si satul Plesa. Se urmeaza culmea Obcinii Cacica si se coboara din nou in depresiunea Humor, pentru a traversa raul Moldova si a urma un drum forestier ce duce in Obcina Voronet, aflata in partea de sud a orasului. Este ultima parte  a traseului care inchide bucla in punctul de start, baza partiei Soimul.
 
Marcaj: banda alb-rosu si vopsea de culoare portocalie
Puncte de alimentare: km 13, km 28, km 38
Distanta
53 km
Diferenta de altitudine
+/- 1590 m
Dificultate
4/5
Descarca harta
-    |    -
Gold Badge
Maxim 04h 25m
Silver Badge
Intre 04h 25m si 05h 00m
Bronze Badge
Peste 05h 00m
Click pentru activare

 

Rezultate – Foto – Video

Rezultatele competitiei pot fi accesate mai jos.
Dupa deschiderea pop-up-ului, selecteaza cursa la care ai participat din meniul drop-down. Punctele acumulate de rideri in competitie vor fi luate in considerare in clasamentele Riders Club la urmatoarea recalculare (fiecare inceput de saptamana).

Vezi rezultate
Vezi rezultate puncte performanta
 

program

Vineri, 22 august 2014
 • 16.00: Deschiderea ridicarilor de pachete
 • 20.00: Inchiderea ridicarilor de pachete
Sambata, 23 august 2014
 • 08.00: Deschiderea ridicarilor de pachete
 • 09.30: Inchiderea ridicarilor de pachete
 • 10.00: Start comun pentru traseele Standard si Epic
 • 11.00: Start pentru proba Family
 • 14.00: Timp limita pentru traseul Epic (PA, km 38)
 • 16.00: Festivitatea de premiere

   

premii

Toate cursele competitive, unde sunt minim 5 participanti*
 • Locul 1: 300 lei
 • Locul 2: 200 lei
 • Locul 3: 100 lei
 • *Daca la o categoria nu se aliniaza la start minim 5 participanti, clasamentul acesteia va fi cumulat cu cel al urmatoarei categorii.

 

istoric

2014 23 Aug 2015 22 Aug 2016 20 Aug
2017 19 Aug