Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

Traseul competitiei Chindia Challenge – repere importante

12.06.2013
Copyright © Vlad Petrescu

Startul competitiei se da din Piata Tricolorului, sau “Platoul Prefecturii”, cum e cunoscut de localnici. Din Piata Tricolorului se pleaca in coloana, condusa de un echipaj al Politiei Rutiere, pe Bulevardul Libertatii, apoi pe Calea Domneasca, pana la Podul Mihai Bravu. De la pod se continua pe Aleea Sinaia, apoi se face stanga pe Gura Vaii. Acesta este punctul in care echipajul politiei se opreste, participantii avand cale libera pe traseu.

Urmeaza ultimii 400 m de asfalt din totalul de 6 100 m de la start. Dupa ce se urca Gura Vaii, se ajunge in spatele Manastirii Dealu. De acolo se coboara pe “Radacini”, catre satul Gorgota, se traverseaza un parau, apoi se urca inapoi spre Dealul Manastirii.

Aici se despart si cele doua trasee si intalnim si primul punct de alimentare. Traseul scurt se duce catre stanga si urmeaza sa coboare prin stanga Valea Sasului si sa-l urce prin partea dreapta. De acolo, participantii se vor intoarce pe acelasi drum catre Platoul Prefecturii.

Traseul lung se duce catre dreapta, pentru a cobori catre Manastirea Viforata. Manastirea ramane pe partea stanga, si traseul  urca pe un drum de exploatare petroliera. In punctul cel mai inalt al traseului (486 m), se coboara prin padure catre drumul care leaga satele Glodeni si Gorgota. Se continua la dreapta, prin satul Gorgota, pana la Biserica Monument. De acolo se coboara catre drumul care duce la comuna Ochiuri, unde gasim si al doilea punct de alimentare.

Traseul urca apoi pe dealurile Ocnitei. La intrare in satul Ocnita se face stanga, printre gradini, pentru ca mai apoi sa coboare pe un drum de exploatare petroliera dintre satele Ocnita si Glodeni. Se paraseste drumul si se urca spre livezile de pomi fructiferi. Se coboara printre livezi si se ajunge la capatul comunei Glodeni.

Se urca dealul Turtudau (pasunea localitatii Glodeni) si se coboara pana la capatul comunei Aninoasa. In apropiere de intrarea in comuna se urca in stanga, prin padure, se traverseaza primul drum de exploatare petroliera si se intra prin padure aproximativ 1 km.

Traseul iese apoi in drumul care urca pe langa Manastirea Viforata si ajunge la primul punct de alimentare. De acolo, drumul continua in sens invers cu coborarea, pe Gura Vaii, pe aleea Manastirii Dealu, Podul Mihai Bravu, Calea Domneasca, Bulevardul Libertatii, si finis in Piata Tricolorului.

Traseul scurt e unul rapid, cu urcari usoare si coborari spectaculoase, fiind gandit in asa fel incat sa-l poata parcurge si incheia oricine, intr-un mod foarte placut.

Traseul lung e abordabil pentru orice ciclist din categoriile 1 si 2. Contine single-track-uri, urcari abrupte, urcari lungi cu panta medie, coborari lungi si coborari scurte si tehnice.