Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

Sistemul de clasamente se schimba

17.02.2014

Riders Club a introdus in 2013 un sistem unic de clasare a riderilor pe baza rezultatelor. In 2014, facem tranzitia catre un sistem de clasare care imbunatateste atat experienta riderilor competitivi cat si pe a celor care participa din placere.

In urma feed-back-urilor voastre si dupa o analiza profunda a principalelor sisteme de clasamente existente in ciclism la ora actuala, am regandit modalitatea in care clasamentele reflecta activitatea voastra.

Clasamentul de performanta

Dedicat persoanelor competitive, clasamentul de performanta are obiectivul de a arata, cu o precizie superioara valoarea riderilor care participa la competitiile Riders Club.

In 2014, facem tranzitia de la un barem de punctare fix, aplicat pentru fiecare cursa in parte, in functie de numarul de participanti, la un sistem dinamic, bazat pe valoarea riderilor care participa, indiferent de numarul lor. Astfel, punctajele intr-o cursa vor fi acordate in functie de locul ocupat la finalul cursei si de cat de bine sunt pozitionati in clasamentul de performanta adversarii din cursa respectiva. Cu cat sunt mai valorosi adversarii pe care ii invingi intr-o cursa, cu atat urci mai mult in clasament. Cu alte cuvinte, pentru a-ti imbunatati clasarea, conteaza sa invingi rideri care sunt clasati mai bine decat tine in clasamentul de performanta.

Clasamentele de performanta sunt segmentate pe sex, nivel si varsta, iar clasarea unui rider va fi calculata in functie de cele mai bune 4 rezultate din ultimele 52 de saptamani.

Clasamentul de activitate

Ca si anul trecut, vom avea si un clasament de activitate, mai usor de inteles si dedicat in special celor care participa din placere. In cazul lor, consideram ca este mai importanta participarea in sine, si ca obiectivul este acela de a face miscare si de a profita de traseele inedite pe care le ofera evenimentele Riders Club.

Toti riderii sunt comparati prin prisma activitatii, indiferent de sexul, nivelul sau varsta lor. Astfel, vom prezenta un singur clasament, iar clasarea unui rider va lua in calcul toate evenimentele la care a participat, din momentul in care s-a alaturat sistemului, cu posibilitatea segmentarii pe ani.

Punctele pentru clasamentul de activitate sunt si ele calculate intr-un mod diferit fata de cele pentru clasamentul de performanta. La fiecare participare, timpul riderului va fi rasplatit cu unul dintre cele 3 badge-uri. Un timp mai bun va insemna un badge mai valoros. Fiecare badge va aduce un numar de puncte in clasamentul de activitate (Gold-3p, Silver-2p, Bronze-1p). Astfel, daca vrei sa iti imbunatatesti clasamentul de activitate, trebuie sa incerci, de la competitie la competitie si de la an la an, sa obtii timpi mai buni pe traseele Riders Club, locul in cursa nefiind important.

Noul sistem de clasamente va fi lansat la inceputul sezonului de vara. Noile clasari ale riderilor vor fi calculate pe baza rezultatelor din anul 2013.

Urmariti-ne pe Facebook, dar si pe site, pentru a afla mai multe detalii despre noutatile aduse de Riders Club in 2014. Amanunte despre modalitatea de calcul a clasamentelor pot fi regasite si in Regulament