Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|TenisPartenerTenis10RunFestRidersClubCorporateSports


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

În septembrie, MTB Skills and Boot Camp te invită din nou la școală!

20.08.2019

În septembrie, sezonul de mountain-bike este încă “verde” și pentru aceasta, o tabară dedicată acestei pasiuni, poate încă face o diferență, ajutându-te să își șlefuiești tehnica, să identifici zonele în care poți să fii mai rapid(ă) în concursuri, într-o manieră în care să nu suferi mai mult din punct de vedere fizic sau pur și simplu să te conectezi mai bine la bicicleta ta, pentru a savura o tură pe munte alături de prietenii tăi.

MTB Skills and Boot Camp este un proiect ajuns la maturitate, inițiat de Freerider.ro împreună cu Marc Sandu, doar în acest sezon, peste cincizeci de cicliști și de cicliste trecând printr-un weekend de pedalat nu neapărat intens, deși există momente de intensitate, ci mai degrabă cu cât mai în cunoștință de cauza. Scopul? Identificarea poziției și deprinderilor motrice pe bicicletă și modificarea lor în sensul creșterii siguranței, economiei și vitezei. Și, pentru că această exprimare poate sună mai degrabă într-un registru tehnic, poate din cauza faptului că vine în urma a cinci ani de experiență, în ceea ce este probabil cel mai longeviv proiect educațional în zona mountainbiking-ului din România, trebuie să specificăm că nu a fost uitat nici factorul distracție pe două roți. E distractiv să te dai fluid, să identifici și să fructifici oportunitățile oferite de diversele trasee de MTB, rămânând într-o zonă în care păstrezi riscurile sub control!

Aceasta înseamnă că se pleacă de exerciții simple, pe asfalt, cu jaloane, cu observarea atentă a fiecărui participant(e) și oferirea de feedback constant, pentru ca să se ajungă, în urma selecției la un grup care să coboare traseele tehnice de pe Ciocanu, existând pentru cei/cele care doresc să mai aprofundeze tehnica opțiunea unui drum forestier ce păstreaza câteva provocări interesante. Trei zile de pedalat legate și un „kilometraj” ce se poate apropia de 100 și o diferență de nivel care le rândul ei poate urca până la 2.000 metri, în funcție de structura grupului, reprezintă o provocare interesantă pentru multe categorii de ciclisti/cicliste. Judecând după structura complexă a sistemului Riders Club, dacă te gândești să ataci podiumul categoriei sau categoria superioară, MTB Skills and Boot Camp are câte ceva pentru toți riderii sau riderițele de la nivelurile 2-4. De altfel, o un “camp report” al unei participante la una din edițiile din acest an ale MTB Skills and Boot Camp, poate fi citit aici (link: http://marcsandu.ro/blog/mtb-skills-and-boot-camp-2019-sau-de-la-uf-la-buf-la-iuhuuuh/ ).

Așadar, dacă îți dorești să participi care te poate ajuta să îți schimbi stilul în care te dai pe MTB, următorul MTB Skills and Boot Camp este programat pentru 27-29 septembrie 2019, în Câmpulung Muscel. Din motive de eficiență a actului didactic și de coeziune a grupului, numărul de participanți/participante este limitat la 12. Pentru mai multe detalii și înscrieri, coach@marcsandu.ro, 0745-083.191

Marc Sandu este antrenor personal certificat Level 1 si Level 2, antrenor în sistemul național Postural Alignment, și are la activ aproape peste 200 de curse de mountainbike, șosea și ciclocross, în România și străinătate.