Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

"Livada cu Ciresi" sparge monotonia turelor de campie

22.07.2014 Livada cu Ciresi

Unul din performerii din Riders Club, Adrian Alexandru Nitu, organizatorul competitiei „Livada cu ciresi”, ne ofera primele informatii despre evenimentul programat pe 30 august a.c., in premiera in cadrul sistemului de ciclism al MPG, care se va desfasura in Padurea Paulesti pe un traseu frumos si interesant de parcurs.
 
Riders Club: Te rog sa ne faci o scurta prezentare a ta, atat din punct de vedere al performantelor sportive, cat si din perspectiva unui organizator.
Adrian Nitu: As incepe prin a spune ca practic acest sport si, in special, ciclismul de performanta din anul 2007. Tot de atunci particip frecvent la evenimentele nationale de MTB. Fiind implicat in acest sport dinainte sa ia amploare, pot afirma ca am fost martor la toate transformarile acestui segment si al evolutiei acestui fenomen din ultimii ani. In plus, am venit de multe ori in sprijinul organizatorilor competitiilor locale.
 
R.C.: Ce anume te-a convins sa te alaturi proiectului Riders Club?
A.N.: M-am alaturat proiectului si echipei Riders Club pentru ca am constatat ca simplifica mult indatoririle unei persoane care vrea sa organizeze un eveniment ciclist. Asadar am decis sa ma implic si eu si sa organizez un eveniment similar. Imi place sa contribui la miscarea MTB dar, fiind inca practicant al sportului de performanta, timpul pe care as fi fost nevoit sa il sacrific daca eram singurul organizator mi-ar fi compromis performanta sportiva pentru cateva saptamani. Alaturi de echipa Riders Club sunt convins ca voi putea atat sa pregatesc propriul concurs, cat si sa particip la celelalte curse din calendarul anual.
 
R.C.: Ce consideri ca este atractiv la traseul concursului organizat de tine?
A.N.: Ciclistii care vor alege sa dea curs invitatiei lansate pentru competitia "Livada cu Ciresi"   vor descoperi o noua zona provocatoare unde pot practica sportul preferat in siguranta, la doar o ora de Bucuresti. Cadrul natural este unul variat, care te face sa uiti ca esti intr-o zona de campie.
 
R.C.: Ce ne poti spune despre traseele  competitiei pe care o vei organiza in cadrul Riders Club?
A.N.: Dintre traseele propuse, cele denumite Scurt si Standard sunt conforme cu interesele ciclistului amator. De asemenea, sunt concepute in asa fel incat sa ramana practicabile in orice conditii atmosferice. Acestea atrag si din punct de vedere al reliefului, desfasurandu-se, in general, pe drumuri late si fara obstacole, venind astfel in intampinarea ciclistilor incepatori sau care nu se afla in cea mai buna forma fizica. In acelasi timp, traseul Epic este recomandat ciclistilor care au mai participat in trecut la astfel de competitii. Daca cursa Standard inseamna parcurgerea de doua ori a traseului Scurt, traseul Epic aduce in plus cateva urcari destul de abrupte si coborari deosebit de frumoase.
 
R.C.: De unde se va da startul?
A.N.: Startul se va da din zona parcului comunei Paulesti. Aici se ajunge foarte usor, din DN1, prin DJ155, drum ce trece prin padurea Paulesti.
 
R.C.: Ce poti sa ne spui despre echipa de organizare?
A.N.: Echipa de organizare este formata din persoane asemenea mie, sportivi si entuziasti ai ciclismului, cu experienta in pregatirea de evenimente de acest gen.
 
R.C.: Va exista o recunoastere oficiala a traseelor?
A.N.: Vom organiza aceasta etapa daca exista interes pentru acest lucru.
 
R.C.: Ce sfaturi le dai celor care vor sa se inscrie la evenimentul organizat de tine?
A.N.: Un sfat valabil pentru orice concurs: urcati tare si coborati cu prudenta, pentru ca niciun premiu nu justifica riscurile unei accidentari.
 
R.C.: In calitate de organizator al unui eveniment inscris in calendarul Riders Club, cum percepi acest proiect, mai ales ca esti si participant activ in concursuri?
A.N.: Consider ca "Livada cu Ciresi" este un element care lipsea din Riders Club, intrucat ofera un traseu variat si accesibil. Este de real interes pentru ciclistii ce vor sa rupa monotonia turelor fara diferenta de nivel.
 
R.C.: Ce crezi ca aduce nou Riders Club in comunitatea amatorilor de ciclism din Romania?
A.N.: Este primul sistem care incorporeaza mai multe competitii sub forma de "campionat". In trecut au fost si alte incercari care, din pacate, au ramas la stadiul de test. Succesul primei editii Riders Club mi-a confirmat si seriozitatea initiatorilor, iar acest lucru m-a determinat sa contribui cum pot mai bine la aceasta miscare.
 
R.C.: Crezi ca introducerea nivelurilor de abilitati aduce o schimbare benefica in cadrul concursurilor de ciclism?
A.N.:Sistemul in sine este o inovatie si o consider benefica pentru publicul larg amator si pasionat de ciclism.