Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

La Broaste, un concurs cu provocari

27.05.2017 La Broaste
Foto: Alin Virsescu
Ziua de astazi a fost una plina pentru participantii evenimentului La Broaste, concurenti, sustinatori, organizatori, parteneri si voluntari: a fost ploaie, a fost dorinta de a pedala in natura, au fost trasee cu balti, noroi si cu multe provocari, a iesit si soarele, iar aventura in padurea Caldarusani a fost una dificila, ce a testat abilitatile riderilor, dar si frumoasa! Cu siguranta, ea va ramane in colectia de amintiri ca o experienta inedita, ce testeaza vointa pasionatilor de curse MTB de a cuceri noi poteci si atinge noi limite.
 
O zona superba de cutreierat pe doua roti, padurea Caldarusani dar si imprejurimile sale generoase cu privelisti verzi cat vezi cu ochii, a fost pe 27 mai greu de strabatut si de invins. Ploaia deasa care a cazut timp de 4 ore, de cand incepusera sa dea zorii zilei pana la ora 09:00, primul start al curselor, a umplut mai multe portiuni din trasee cu balti si noroi ceea ce a facut mai dificila aventura zilei la cea de a 5-a editie a competitiei La Broaste.
 
Echipa tehnica coordonata de Razvan Juganaru, care a curatat si amenajat traseele a facut ultimele verificari inainte de curse si a comunicat participantilor situatia de pe trasee. Ca urmare a ploii matinale, traseele au devenit mai dificil de parcurs, astfel ca s-a luat decizia reducerii lungimii lor la 14 km pentru traseul Scurt, dedicat copiilor si incepatorilor, la 20 km a celui Standard si la 40 a celui Epic. 
 
Cei 40 de copii prezenti la start insotiti de adulti au plecat primii pe traseul Scurt si au reusit sa il parcurga fara probleme mari, majoritatea reusind sa treaca cu brio linia de Finish. Spre finalul curselor cerul s-a luminat, iar ploaia s-a oprit.
 
Juniorii si adultii au pornit in forta pe traseele Standard si Epic, luand startul in valuri incepand cu ora 11:30. Provocarile aveau sa fie ceva mai mari pentru acesti 450 de concurenti deoarece, daca ploaia care a continat sa cada dupa inceperea primelor curse i-a ajutat pe cei mici, lipsa precipitatiilor le-a ingreunat predalatul prin straturile groase de namol care s-au format. 
 
Atmosfera s-a relaxat in zona de Start/Finish unde soarele si-a dezvaluit fata treptat. Copiii s-au bucurat de cadouri frumoase la festivitatea de premiere si de cele de la tombola, unde Teodora Petre a castigat o bicicleta oferita de Woom Bikes.
 
Dupa cateva ore de efort, toti concurentii au ajuns insa cu bine in zona de Start/Fiinish. Piedicile au fost mai usor de depasit de catre cei mai antrenati, iar aventura a fost bifata ca fiind o provocare la care au dat curs. Castigatorii s-au bucurat din plin de prezenta lor pe podium, ca o ipostaza meritata din plin.
 
Dorim sa le multumim tuturor: concurentilor, copii, juniori si adulti, si sustinatorilor, dar si sponsorilor, partenerilor si voluntarilor care au fost astazi la mare inaltime! Va felicitam pentru rezultate si va dorim odihna placuta! You rock!