Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

Informatii utile pentru prevenirea accidentarilor

4.05.2018 Ziua B

 
In conditiile in care pentru sambata, 5 mai 2018, ziua competitiei ZIUA B, s-au anuntat temperaturi ridicate, echipa MPG va reaminteste ca verificarea periodica a starii de sanatate este importanta! De asemenea, este obligatoriu sa acordati o atentie sporita echipamentului, alimentatiei si hidratarii. 
 
Luati in considerare faptul ca, pe caldura excesiva, se recomanda un echipament performant, de preferat din fibre sintetice speciale, realizat tocmai pentru utilizarea in asemenea conditii. Un astfel de echipament nu mentine umezeala ci permite trecerea si evaporarea transpiratiei, facilitand astfel termoreglarea, mai ales daca echipamentul este de culoare deschisa. Recomandam tricourile cu un fermoar cat mai lung, preferabil cu deschidere totala. Pielea expusa trebuie protejata cu o lotiune cu factor ridicat de protectie impotriva arsurilor solare, de preferat 50 FPS.
 
Se anunta aproape 30˚C in partea a doua a zilei, astfel ca trebuie sa tineti seama de urmatoarele recomandari ale specialistilor: sa consumati o cantitate de apa de aproximativ 1 litru/h, dar si alimente bogate in fibre si cu un continut ridicat de apa, respectiv legume si fructe care contin 80-90% apa. Va sfatuim sa consumati si bauturi izotonice, special produse pentru sportivi, iar pe traseu sa aveti la dumneavoastra, doua bidoane cu lichide.
 
Chiar daca participati la o cursa competitiva, va recomandam sa mentineti un ritm moderat, astfel incat sa nu cedati fizic din cauza epuizarii si deshidratarii, ceea ce ar putea cauza crampe musculare cu mult inainte de linia de Finish. Crampele nu sunt insa cea mai mare problema. Deshidratarea in combinatie cu dezechilibrul electrolitic si caldura ar putea duce la accidente grave si uneori chiar la deces, mai ales in cazul persoanelor cu probleme circulatorii sau cardiace. 
 
Va rugam sa tratati responsabil modul in care va hidratati in aceasta perioada cu temperaturi extreme si, daca stiti ca aveti probleme de sanatate, care s-ar putea agrava pe durata concursului, va recomandam sa urmati sfaturile medicului care va monitorizeaza starea de sanatate. 
 
Este important sa realizam ca fiecare dintre noi este responsabil de propria stare de sanatate si de siguranta!
 
Va multumim si va dorim sa aveti o cursa frumoasa si sa ne vedem cu bine la Finish!