Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

Curse separate, bucurie mare pentru parinti si copii!

10.04.2017 La Broaste
Foto: Marius Furceanu

Odata cu editia a 5-a a competitiei La Broaste, putem spune ca aniversam un an de la primul eveniment in care am implementat separarea completa a curselor pentru copii si Agrement, de cele competitive pentru adulti.

Consideram ca o astfel de modificare reprezinta un upgrade esential in ceea ce priveste calitatea experientei oamenilor in concursurile Riders Club. Asadar, am vrut sa aflam cum s-a reflectat aceasta decizie in aventura parintilor si a celor mici.

George Surugiu, una dintre persoanele care participa de mai mult timp la evenimentele Riders Club alaturi de familia sa, respectiv de Irina, sotia sa, si de cei doi copii ai lor, Anastasia si Tudor, a fost plin de entuziasm, mai ales ca are niste pusti pasionati de ciclism.

„Foarte utila aceasta modificare, atat pentru copii, cat si pentru adulti, fie insotitori sau participanti. In acest fel, copiii sunt mult mai relaxati si atenti la cursa lor deoarece nu mai exista pericolul accidentelor intre ei si riderii adulti ce participa in cursele competitive. Personal ma avantajeaza foarte mult deoarece pot participa atat la cursa copiilor, cat si la cursa adultilor”, ne-a explicat George.

La cei doar 10 ani ai sai, Anastasia Surugiu e deja mare sportiva si foarte ambitioasa. Practica de 4 ani ciclismul, fiind pasionata si competitiva. A reusit 4 clasari pe locul 1 si trei pe locul 2 in competitiile Riders Club. Fratele ei, Tudor, mai mic dar la fel de dornic sa pedaleze, participa la evenimentele Riders Club de numai 2 ani, iar acum ii va fi mult mai usor sa se avante fara griji pe traseu.

Emilian Nedelcu, blogger la Biciclistul.ro, un alt ciclist ce prefera sa concureze imprena cu Natalia si Tudor, copiii sai, dar si cu sotia sa Ioana, ne-a povestit: “Am militat intotdeauna pentru separarea completa a traseelor dedicate adultilor si copiilor si salut cu mare bucurie decizia Riders Club de a delimita strict cele doua categorii in cadrul concursurilor ZIUA B si La Broaste”. 

De altfel, Emilian s-a confruntat cu diferite situatii in curse si considera ca siguranta trebuie pusa pe primul loc.

“Anul trecut am participat la foarte multe concursuri impreuna cu cei doi copii si am sesizat problema pe care o ridica intersectarea traseului de adulti cu cel destinat copiilor. Am avut si o experienta neplacuta inainte de a se decide separarea traseelor, astfel ca eu consider ca este de bun simt din partea oricarui organizator sa conceapa un traseu separat pentru copii; siguranta lor trebuie sa fie prioritatea num─ârul 1 in cadrul unui concurs. In general, copiii nu au experienta, nu stapanesc manuirea bicicletei, nu stiu cum sa treaca de pe o parte pe alta a drumului, nu raspuns prompt la indicatiile celor care vin din spate, se sperie usor, sunt fragili, sunt bunul nostru cel mai de pret”, a mai adaugat Emilian.

Redactorul-sef al FreeRider.ro, Dragos Mitroi, impatimit al curselor MTB si veteran in competitiile Riders Club, ne-a marturisit ca: „Decizia separarii traseelor de copii si adulti a fost una foarte buna, avand in vedere ca tot timpul cele doua se intersectau, devenind chiar periculos cand <<rachetele>> (n.r. riderii Elite) veneau din spate aproape incontrolabil. Unii merg foarte tare, altii sunt foarte lenti, iar potecile nu permit tot timpul depasirea. De aici rezulta injurii, urlete, tipete si nervi”.

La Broaste 2017 pastreaza traditia inceputa acum un an. Totodata, decizia de separare a curselor a fost aplicata si evenimentului ZIUA B. Mai mult, pentru confortul tuturor, se limiteaza numarul total de participanti la 1.200 de persoane.

Va asteptam la un concurs in care siguranta copiilor este pe primul loc!