Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

Cursa in familie

4.06.2014 Dumbrava cu Margaritar

Evenimentele Riders Club sunt ceva mai mult decat niste simple curse de ciclism, iar asta este simplu de observat. Ele combina concursurile propriu-zise, de obicei pe trei trasee diferite, cu diverse alte posibilitati de relaxare si socializare. Astfel, aceste evenimentele MTB au devenit pretexte pentru ca prietenii si membrii familiilor sa iasa impreuna in natura si sa petreaca mai mult timp impreuna, dar sa si cunoasca alti oameni care le impartasesc pasiunea pentru ciclism.

Un asemenea caz este si cel al familiei Scriosteanu care, cu ocazia evenimentului La Broaste, s-a prezentat in formula completa la cursa. Am discutat cu doamna Adina Scriosteanu, un personaj interesant si savuros, care ne-a impartasit emotiile primei competitii de ciclism in care a concurat.    

 

RIDERS CLUB: Care a fost senzatia incercata cu ocazia debutului in cursele de ciclism?

Adina Scriosteanu: Este pentru prima oara cand particip la un concurs de biciclete si asta in conditiile in care am invatat sa pedalez abia in urma cu 2 ani! Dar de trei ani am participat, ca sustinator al familiei, la alte concursuri si am trait senzatiile doar de la linia de plecare, sau de la linia de sosire, asteptand nerabdatoare sa-mi vad copiii sau sotul ajungand teferi. Si pentru a evita emotiile din spatele liniei de sosire m-am hotarat sa trec de partea celor care traiesc concursul mergand pe bicicleta. Iar ca sa nu fie prea greu, pentru inceput mi-am ales o categorie la care am crezut ca pot termina cursa: agrement, 17 km.

Nu mai mersesem niciodata cu bicicleta pe camp, pe drum accidentat de tara, sau pe potecile inguste din padure. Cand am trecut linia de sosire nu-mi venea sa cred: eram atat de fericita ca am reusit sa termin cursa si ca mi-am reintregit familia de biciclisti!

R.C.: Ni-i puteti prezenta si pe ceilalti membri ai familiei?

A.S.: Da, am fost insotita si incurajata de toti: fiul meu, Victor, in varsta de 15 ani a participat la o categorie mai avansata, avand in vedere ca timp de trei ani a castigat si alte concursuri de biciclete. Cum la acest concurs au participat si sportivi de performanta, foarte bine pregatiti, el s-a clasat, la categoria 14-19 ani, pe locul 7.

Fiica mea, Ioana, in varsta de 13 ani si jumatate, a participat, de asemenea, pe traseul Standard, nivelul 4, categoria 14-19 ani. A luat medalia de aur.

Sotul meu Cristian a participat pe traseul Standard, categoria 40-49 de ani si s-a clasat pe locul 4.

Spre deosebire de mine, ei au o traditie: la concursurile de ciclism la care au participat in ultimii 3 ani, au fost pe podium, la proba Family. Dar la acest concurs fiecare a participat pe cont propriu, la categoria sa. Si, cu toate acestea, e primul concurs la care am fost toata familia pe biciclete Giant, alaturi de o alta mare familie: Riders Club!

R.C.: Cine a dat tonul pasiunii pentru ciclism in familie?

A.S.: Copiii nostri, bineinteles! Si o data cu ei, si noi, parintii, ne-am amintit fiecare de copilul din noi.

Am inteles ca mai exista si altceva in afara calculatorului, telefonului, televizorului si muncii de la birou. Cu bicicletele, ne-am facut in ultimii ani mai multi prieteni, am reusit sa ne apropiem mai mult de natura si sa traim mai sanatos.

R.C.: Cum ati aprecia calitatea organizarii evenimentului?

A.S.: Evaluand si comparand si cu alte concursuri de gen, la care am participat doar ca sustinator, acest eveniment mi s-a parut cel mai bine organizat. Nu stiu daca pentru faptul ca am trait fiecare clipa la maximum, sau pentru faptul ca totul a fost foarte bine supervizat de echipa organizatorilor, sau din cauza atmosferei incarcate de adrenalina, muzica si soare!

Felicitari pentru intreaga echipa Riders Club, cat si pentru toti sponsorii care s-au implicat in organizarea acestui eveniment!

R.C.: Veti reveni in competitiile Riders Club?

A.S.: Bineinteles. Chiar daca ne asteapta o vara fierbinte si deja e programata, vom incerca sa venim si la concursul de la Comana, pe care-l organizati pe 14 iunie. Ne vom aduce si prietenii, ca sa sarbatorim in natura, pe biciclete si ziua mea de nastere!

Iar pana la anul, cand ne vedem din nou La Broaste, vom participa la cat mai multe evenimente Riders Club!