Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club

Fotografi oficialiCare este legatura dintre fotografie si mountain - bike? Pasiunea!
Din pasiune pentru mountain-bike si fotografie, cei mai creativi, talentati si implicati fotografi iubitori de bicicleta si natura ne ajuta sa retraim fiecare eveniment Riders Club. Datorita lor, emotia, determinarea, curajul, adrenalina, eliberarea raman captive nu numai in memoria noastra afectiva ci si in cea vizuala.

Multumim fotografilor prieteni Riders Club ca impartasesc cu noi viziunea pe care o au asupra lumii, care, prin obiectivele lor, devine vie, spectaculoasa, plina de culoare si inteles!

Daniel Mandache

Motto: "Arta nu doreste reprezentarea unui lucru frumos, ci reprezentarea frumoasa a unui lucru."  Immanuel Kant

“Pasiunea mea pentru fotografie a inceput cu multi ani in urma. Inca din perioada copilariei, ma fascinau fotografiile facute de tatal meu, care pe atunci folosea un aparat rusesc Smena. Dupa anii 2000 am inceput sa studiez arta fotografica cu un aparat analogic Canon EOS 300x, unul versatil pentru acea vreme. Sunt, in special, pasionat de peisagistica si fotojurnalism. Peisagistica imi da posibilitatea sa descopar creatia Divina, ma incarca de emotii pe care incerc sa le transmit privitorilor. Fotojurnalimul imi place pentru ca percepe viata in mod natural. Cred ca sunt inspirat de simplitate. In majoritatea cadrelor mele incerc sa evidentiez simplitatea. Prefer fotografia pe film pentru ca imi da posibilitatea sa fiu mai aproape de arta prin: granulatie, calitatea imaginii, paleta larga de culori si nuante de griuri. Ma face sa fiu mult mai atent cu fiecare declansare pe care o fac. Consider ca fotografia analogica ofera o nuanta poetica fotografiilor. Avand in vedere ca majoritatea fotografiilor pe care le fac sunt realizate pe pelicula, nu am nevoie de postprocesare, in schimb, la cele in format digital folosesc prelucrari minimaliste astfel incat sa nu denaturez originalul.

Proiecte viitoare:  realizarea unei expozitii cu tematica Maramuresul, un Tinut de Poveste. Dispun de 9000 de fotografii realizate in aceasta zona incarcata de istorie si traditie.

Galerii din competitiile Riders Club


Dragos Barbulescu

"Daca indragesc Fotografia, e fiindca asta are legatura cu viata, si imortalizez ceea ce vreau sau vrem sa revedem iar si iar, ori sa transmit mesaje, ori pur si simplu fiindca asta simt sa fac in fiecare moment cind 'duc la ochi' aparatul.Dar ce ramine din toata povestea, e fotografia de suflet, pentru care nu prea exista granite si pentru care nu mai conteaza parerea celorlalti, cit faptul ca ceea ce (re)vad trebuie sa fie tesut din aceeasi substanta cu sufletul si mintea mea. In fond, fotografia trebuie sa 'inghete' in timp ceea ce tine de viata. Punct"

Galerii din competitiile Riders Club


Dragos Ticu

“Fotografia de eveniment sportiv sau de competitie sportiva reprezinta una dintre cele mai solicitante forme de fotografie.

Este imposibil sa intorci un concurent din drumul spre medalie si sa-l rogi sa-ti acorde un al doilea cadru !...

Exista doar un singur moment favorabil si un singur cadru.

Eu si echipa "Live View Photo" consideram ca acest gen de fotografie poate oferi imagini inedite, avand o valoare unica pentru protagonistul momentului.”

www.liveviewphoto.ro

Galerii din competitiile Riders Club


Victor Sasu

Se poate zice ca hobby-ul este ocupatia care iti hraneste sufletul. Din totdeauna mi-a placut frumosul, sub diferitele forme, iar inclinatia pentru fotografie a venit in mod natural, imbinandu-se foarte bine si cu celelalte pasiuni ale mele: drumetia montana si ciclismul de tip MTB care ma poarta mai prin toata tara.

Traim intr-o tara frumoasa pe care ar trebui sa o respectam si iubim mult mai mult. Prin fotografie, incerc sa promovez locuri care merita vizitate, traditii si un mod sanatos de viata. Pentru mine, concediul perfect este in natura, cu prietenii, iar aparatul foto este mereu prezent, oricat de greu ar fi rucsacul din spate. O mare parte din portofoliul meu poate fi consultat aici si aici.

Galerii din competitiile Riders Club

  • Riders Club - Baneasa (13 aprilie 2013)
  • Riders Club - Cernica (28 aprilie 2013)

 


Irina Mitroi

Dupa 5 ani de participari la concursuri ca fotograf pasionat de biciclete, pot spune ca placerea s-a transformat intr-un virus: de fiecare data astept un nou concurs cu sufletul la gura. Atmosfera si concurentii sunt aproape de fiecare data la cote inalte, iar faptul ca mai comunic cu ei din cand in cand pe traseu, reprezinta cireasa de pe tort, pentru ca astfel se dezvolta un soi de interactivitate care te tine permament ocupat. Timpul zboara repede, asadar ne vedem pe traseu cat mai curand, Ah, si nu uitati sa zambiti! :)

Galerii din competitiile Riders Club


Andrei Tanasoff

Prin fotografie incerc sa arat lumii mediul in care traim, evenimentul, emotiile, senzatiile si placerile oamenilor pentru sportul pe care il indragim. Fie fotografie de sport extrem, fie foto-jurnalism, vreau sa surprind acel moment special prin care omul trece traind la maxim viata. E greu sa arati intr-un cadru agonia sau extazul, frumosul sau uratul, culoare sau textura. E greu sa-l aduci pe privitor acolo unde esti tu, acolo unde evenimentul are loc si sa fie cu sufletul la gura in momente poate rare. O fotografie buna spune din prima o poveste. Nu trebuie sa fii in domeniu sau practicant de sport extrem ca sa o intelegi. Daca de multe ori o fractie dintr-o secunda iti arata ceva ceea ce tu nu vei putea vreodata vedea sau afla, atunci trebuie sa intelegem ca istoria inghetata pe film sau suport digital are in spate multa munca si experienta din partea celui care ti-o ofera, respectiv fotograful. Usor sau greu, soare sau ploaie, in siguranta sau nu, aparatura profesionala sau nu, bani sau nu, fotograful e acolo pentru tine, omul care isi traieste viata la extrem sau privitorul insetat care isi hraneste visele sau amintirile.

Galerii din competitiile Riders Club