For an optimal and fluid navigation, please download the latest version of one of these browsers: Chrome, Safari, Firefox or Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Log in Join the club
Loading ...
Rule book Download PDF

Trasee superbe si provocatoare

21.07.2016 Marathon MTB Bicaz

 
Cursele competitiei Marathon MTB Bicaz va vor purta pe cateva poteci de vis care va vor pune la incercare capacitatile fizice si tehnice, dar in acelasi timp va vor relaxa si va vor incarca bateriile. Fie ca urcati sa admirati frumoasa vale a Tarcaului, fie ca veti pedala spre Cheile Bicazului prin Bicajel si Damuc, fie pe vechile drumuri ale plutasilor care se intorceau pe jos, peste munti, dupa ce vindeau bustenii, toate aceste plimbari va vor oferi experiente de neuitat.
 
Iar daca ati participat macar la una din editiile anterioare ale evenimentului veti reveni si anul acesta. Nu ati mai practicat MTB-ul la Bicaz? Atunci nu ratati aceasta aventura!
 
Veti avea la dispozitie trei trasee, iar doua dintre acestea ies in evidenta prin frumusete si complexitate:
 
Traseul Standard - 40 km
 
Traseul Standard urmeaza drumul asfaltat pe o distanta de 6 km, pana la baraj, dupa care se face stanga, spre Izvorul Alb, pe drumul comunal. La km 16,6, in satul Secu, traseul Standard se desparte de Epic si Family, urmand o urcare usoara, de aproximativ 2,5 km, apoi o portiune dificila de push bike, de circa 800 de metri. Dupa punctul de alimentare, traseul se continua spre Cabana Falon, apoi spre drumul axial Durau - Izvorul Muntelui. Finish-ul are loc pe stadionul localitatii Bicaz.
 
Traseul Epic - 54 km
 
Traseul Epic se suprapune cu cel Standard pana in Secu, moment in care se desparte de acesta. Se merge pe acelasi traseu cu cel destinat cursei Family, pana la intersectia cu Baicu, aici ramificandu-se spre Izvorul Alb. Dupa intrarea in sat, la km 21.5 traseul urmeaza drumul spre Paraul Mare. Dupa mai multe intersectii cu drumuri de TAF se ajunge in sat, unde se vireaza la stanga. Urmeaza un traseu deosebit de frumos, cu urcare lina dar lunga, de aproximativ 6 km. Se ajunge in punctul numit "Schit" unde este si un punct de alimentare pentru a va reface fortele. Apoi traseul se continua pe Obcina Cerebucului pana la intersectia cu drumul axial Durau - Izvoru Muntelui. Dupa 3,5 km se intra in padure si urmeaza acelasi traseu ca la tura scurta.
 
Va asteptam la Bicaz!