For an optimal and fluid navigation, please download the latest version of one of these browsers: Chrome, Safari, Firefox or Internet Explorer.

MPG|TenisPartenerTenis10RunFestRidersClubCorporateSports


English Romana
Log in Join the club
Loading ...
Rule book Download PDF

Mountain bike la un nivel superior cu Razvan Juganaru, la MTB Academy!

13.01.2015

2015 incepe in forta pentru ciclistii amatori, mai ales pentru cei pasionati care au parte de noi provocari si oferte. Razvan Juganaru, multiplu campion national MTB, Ciclocross si Velodrom, a lansat la finalul anului trecut un proiect ambitios: MTB Academy! Acesta vine intr-un moment in care in piata romaneasca este avida de astfel de initiative deoarece ciclismul ca sport de masa este in plina dezvoltare, fiind un sport imbratisat de tot mai multi tineri, dar nu numai.
 
„MTB Academy este un proiect la care visez de cativa ani. Este una dintre cele mai mari provocari din viata mea pe care doresc sa o abordez cu pasiune, dedicare si profesionalism si pe care vreau sa o duc la un alt nivel. Acest proiect a plecat de la dorinta mea de a cunoaste in profunzime tainele sportului, ale antrenamentului si ale competitiei, iar acum vreau sa le transmit mai departe celor care sunt pasionati de ciclism. S-a nascut din dorinta de a impartasi cunostintele legate de mountain bike acumulate in peste 10 ani de sport de performanta, atat din saua bicicletei cat si din studiile aprofundate in diferitele scoli sau cursuri pe care le-am urmat”, ne-a marturisit Razvan Juganaru, care este de doi ani alaturi de comunitatea Riders Club atat in calitate de specialist cat si de organizator de competitii.
 
Obiectivele pe termen scurt ale MTB Academy sunt de a oferi cele mai bune informatii tuturor celor care doresc sa invete sau sa aprofundeze aspecte legate de mountain bike. Scoala si-a deschis deja portile pentru primii pasionati care doresc sa treaca in etapa competitionala a ciclismului. In cadrul cursurilor, participantii afla atat informatii detaliate despre ciclism, tehnicile care trebuiesc stapanite atunci cand se doreste implicarea intr-o competitie sportiva si in special pe un traseu cu forme geografice combinate, diferite stiluri de abordare ale antrenamentului pentru astfel de curse, cat si informatii si sfaturi privind specializarile pentru care pot opta ulterior.
 
„Ideea s-a nascut in urma unei perioade lungi in care am studiat si aplicat mai multe tehnici de antrenament, refacere si recuperare ce au avut rezultate mult mai bune decat in trecut. In plus, am schimbat opinii de-a lungul timpului cu diferite nume cunoscute in zona de cercetare sportiva la nivel international. Eu personal am testat multe metode, am aplicat practic ceea ce au teoretizat specialistii internationali, iar rezultatele m-au facut sa vad diferit modul in care se poate face pregatirea fizica, tehnica si psihologica din sportul de masa si cel de performanta”, a declarat Juganaru.
 
MTB Academy doreste sa aduca un plus de valoare comunitati de amatori din Romania si practic sa ii sprijine pe cei ce doresc sa isi insuseasca diferitele tehnici din mountain bike si din antrenamentul sportiv. Razvan Juganaru sustine ca, pe termen lung, scoala pe care a lansat-o va urmari sa descopere tinerele talente la concursurile de profil din tara, sa le formeze si sa le propulseze in prim-planul ciclismului national, iar ulterior international. Mai multe detalii vei afla vizitand pagina oficiala a scolii: http://mtbacademy.ro/
 
In prezent, in Romania sunt mai multe scoli de initiere in tainele ciclismului in general, insa doar 3 sunt specializate pe zona de mountain bike si care sunt destinate amatorilor. 
 
Riders Club ii ureaza lui Razvan Juganaru mult succes in proiectul sau si la cat mai multe competitii extraordinare in 2015!