For an optimal and fluid navigation, please download the latest version of one of these browsers: Chrome, Safari, Firefox or Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Log in Join the club
Loading ...
Rule book Download PDF

Doua variante de trasee pentru riderii 13+

16.05.2017 Lupii Dacilor-Trofeul Muscelului
Foto: Alin Virsescu
 
Riderii inscrisi la evenimentul Lupii Dacilor - Trofeul Muscelului vor avea sansa de a pedala pe drumurile forestiere si potecile ce vor strabate poienile si pajistile alpine ale Muntelui Stramtu, padurile intunecoase de conifere ale Culmii Magura, cursul raului Bughea, precum si traseele adapostite de fagii Dealului Ciocanu.
 
In functie de nivel si de categoria de varsta, cei interesati se vor putea inscrie pe unul din cele doua trasee puse la dispozitie de Razvan Juganaru si echipa sa:
 
Traseul Standard – 29 km
Poate fi abordat si de catre o persoana care nu exceleaza la capitolul abilitati tehnice si rezistenta fizica. Pe cele mai multe portiuni traseul urmeaza drumuri forestiere si poteci largi, fara obstacole de netrecut, strabatand pantele inferioare ale Muntelui Stramtu, dar si Culmea Magura. Diferenta de nivel tinde catre 800 metri, iar punctul de maxima altitudine atinge 1.074 metri.
 
Traseul Epic - 60 km
Desi coincide in prima parte cu traseul Standard, cel Epic a fost realizat pentru riderii cu experienta, caliti bune in urcari istovitoare si coborari rapide ce solicita manevre tehnice. Catararea din satul Namaiesti, pana pe Muntele Stramtu, ajunge la o altitudine ce depaseste 1.074 m si solicita serios capacitatile fizice ale sportivilor. In continuare va fi parcursa Culmea Magura si zona de tranzitie de la marginea Comunei Bughea de Jos. Portiunea de solicitare maxima a turei lungi incepe de aici inainte, pe dealul Ciocanu. Este vorba de o succesiune de urcari relativ lejere si scurte, urmate de single trail-uri special amenajate pentru mountain bike. 
 
Special pentru aceasta competie, inscrierea copiilor cu varsta intre 5 si 12 ani se face la fata locului. Cursa copiilor prespune un traseu de 2 km desfasurati prin centrul orasului.
 
Va invitam sa alegeti traseul care vi se potriveste, iar noi va asteptam la start, cu multa voie buna!